23 februarie 2012

Pachete de somon


Acest preparat asa colorat mă duce cu gândul la primavară - care tot va veni până la urmă!

Se face câte un pachețel pentru fiecare porție, iar pentru un pachet am folosit:

  • o bucată de somon
  • un morcov
  • un sfert de ardei gras rosu
  • un sfert de ardei gras galben
  • un sfert de ardei gras verde
  • o ceapă mică
  • 2 caței de usturoi
  • rozmarin proaspăt
  • 3 felii de lămâie
  • 2 linguri suc de portocale
  • o jumătate de lingură de suc de lamaie
  • o lingură ulei de masline
  • sare, piper
  • hartie pentru copt

Se pregatesc legumele: se taie morcovul si ardeii bastonase iar ceapa si usturoiul mărunt.
Se face un amestec din sucul de portocale, sucul de lamaie si uleiul de măsline.
Somonul se asează pe hârtia de copt pe 2 felii de lămâie, se sărează, piperează, se presară deasupra rozmarinul, legumele si sucul pregătit, in aceasta ordine.
Se impachetează totul in hârtie si se pune pentru 15 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C.
Mie imi place ca legumele sa nu fie foarte coapte, doar semi. Pentru asta 15 minute a fost suficient.
Se scot din pachet si se aranjeaza pe farfurie, deasupra se toarnă sosul format.
Poftă bună!


       



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu