28 martie 2012

Frigarui de pui cu ierburi aromate si legume



Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 1 piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1/2 broccoli
  • 2 cepe roșii
  • 12 măsline negre fără sâmburi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • ierburi aromate: cimbru, salvie, rozmarin
  • 6 felii de bacon 
  • sare, piper
Se taie pieptul de pui cubulețe, se asezonează și se pune într-un bol în care am amestecat jumătate din uleiul de măsline cu jumătate din ierburile aromate tocate mărunt. Se lasă acolo până se pregătesc legumele.


Se taie dovlecelul și ceapa cubulețe și broccoli buchețele.


Se învelesc bucățile de carne în feliuțe de bacon și se montează frigăruile alternând bucățile de carne cu cele de legume. (Nu uitați să țineti bețele pentru frigarui aproximativ 20 de minute în apă înainte de asta).


La final, se ung cu restul de ulei amestecat cu restul de ierburi aromate (tocate), și se dau la cuptorul preîncalzit la 200 grade pentru aprox 40 minute. Eu le-am lăsat 30 de minute la 200 grade și încă 10 minute la 250 grade pentru a se rumeni frumos.


Se servesc calde, alături de o garnitură de cartofi natur sau prajiți.


Să aveți poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu