1 martie 2012

Pui Cacciatore


Puiul Cacciatore este o minune de pui!
Vine din Italia, iar denumirea sa (cacciatore = vânător) ne spune ca este preparat in stil vânătoresc...cu ceapă, rosii, ierburi aromate, vin... 
Există mai multe modalități de preparare ale puiului cacciatore in funcție de ingredientele specifice fiecarei zone, de exemplu in sudul Italiei se face cu vin rosu pe cand in nord, bucatarii folosesc adesea vinul alb.

Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 4 pulpe de pui
  • 2 felii de kaizer
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 tulpini de țelină
  • 2 caței de usturoi
  • 150 ml de vin rosu
  • 400 g pulpă de rosii
  • 1 crenguță rozmarin
  • busuioc
  • patrunjel
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper
Se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se prajeste kaizerul si pulpele pe ambele părți. Când devin aurii, se adaugă peste ele, ceapa tăiată mărunt, morcovii rasi, tulpinile de telină tăiate mărunt, usturoiul tocat, rozmarinul, sarea si piperul.
Se amestecă bine si se lasă toate incă 7 minute. 
Se toarnă vinul peste ele, dupa care se mai lasă la fiert pana de evaporă, aproximativ 10 minute.
Se adaugă pulpa de rosii si se lasă la fiert inca o jumătate de ora sau până scade sosul.
Cand totul este gata se adaugă busuiocul si patrunjelul tăiat marunt si se serveste. Merge bine cu mamaligă, cartofi piure sau paste.


Sa aveți poftă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu