24 aprilie 2012

Salata de oua


Just an egg salad...dar extrem de delicioasă pentru micul dejun!
De când mă stiu, mănânc această salată în perioada Paștelui, poate și pentru că e sezonul pentru ceapă verde și ridichi.
Ingrediente pentru 2 porții:
  • 5 ouă
  • 1 legatură de ceapă verde (5-6 fire de ceapă)
  • 1 legatură de ridichi roșii (4 bucați)
  • 4 felii de kaizer
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oțet (sau după gust)
  • sare
Se fierb ouăle 9 minute, după care se pun în apă rece pâna se pregătesc restul ingredientelor.
Se spală ceapa și ridichile și se taie astfel: ceapa mărunt pe diagonală, ridichile felii subțiri.
Feliile de kaizer, se taie mărunt și se prăjesc în puțin ulei.
Se curață ouăle, se taie felii și se așează într-un bol, împreună cu ceapa, ridichile, și kaizerul. Se pune sare, otet și se amestecă.


Am ornat cu puțina ceapă verde tăiată pe diagonală.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu