12 aprilie 2012

Spaghete cu bacon si ceapa verde


Iubesc această perioadă a anului când in piață apar pe rând pe rând tot mai multe legume proaspete. La aceste paste am folosit atât ceapă verde cât și usturoi verde.


Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 200 g spaghete
  • 6 felii de bacon (sau kaiser)
  • 100 ml smântână
  • 1 legatură de ceapă verde (5-6 fire)
  • 4 fire de usturoi verde
  • ulei de masline
  • sare, piper
Se taie ceapa, usturoiul și bacon-ul mărunt.
Se pune intr-o tigaie uleiul la incins, apoi ceapa, se soteaza puțin după care se adaugă usturoiul. Se lasa cateva minute pe foc amestecând după care se adaugă bacon-ul amestecând in continuare pana se prajeste putin dar fără să se ardă ceapa și usturoiul.


Se adaugă smântăna si se amesteca în continuare. Pastele se fierb al dente, se scurg si se adaugă peste sos.  Se presară patrunjel deasupra și se servesc.

Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu