24 mai 2012

Croque madame


Un sandwich croque monsieur servit cu un ochi deasupra, este un sandwich croque madame :-).

Ingrediente pentru 2 porții:
  • 4 felii de pâine
  • 2-4 felii de șuncă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura muștar
  • 4 linguri brănză (Emmental sau Gruyere au Ceddar) 
  • 2 ouă
  • puțin unt sau ulei pentru ouă
Pentru sosul Mornay:
  • 20 g unt
  • 20 g făină
  • 300 ml lapte
  • 30 g cașcaval ras
  • 30 g parmezan ras
  • un praf de nucșoară
  • sare
  • piper alb

Se face Sosul Mornay, astfel: se pune într-o cratiță untul la topit, când este topit, se adaugă făina. Se lasă la foc un minut, timp în care se amestecă. Se adaugă treptat laptele, amestecând cu un tel pentru a evita formarea de cocoloașe. Se adaugă restul de lapte treptat și se amestecă în continuare. Se ia de pe foc, se amestecă înca pentru 5 minute până se îngroașă sosul.

Se adaugă cașcavalul ras, sare, piper, nucșoară, se amestecă și se lasă deoparte până pregătim restul ingredientelor.

Pentru mai multe detalii despre sosul Mornay, va rog să accesați pagina: Cooking with love: Sosul Mornay


Se ung cele 4 felii de pâine pe ambele părți cu unt, se pun într-o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt și se dau pentru câteva minute la cuptor (la foc maxim) întorcându-le pe ambele părți.
Se scot din cuptor, și se începe montarea sandwich-urilor: se ung feliile de pâine pe cate o parte cu putin mustar.


Pe una din felii, se pune o felie sau doua de șuncă, iar peste șuncă se adaugă o lingura de brânză.


Felia care urmeaza sa fie deasupra, se unge cu o lingură de sos Mornay și se lipește peste prima.


Deasupra sandwich-ului se mai pune o lingură de sos și una de brânză.





Se pune într-o tigaie uleiul (sau untul) la încins și se ochiul, fiecare cât de moale sau tare dorește. Se dă la cuptor sandwich-ul pentru 2-3 minute până se topește brânza, se scoate și se pune ochiul deasupra.

Se servește fierbinte cu o salată și muzica bună!


Spor la gătit și poftă la servit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu