18 mai 2012

Muschi de porc cu sos de parmezan


Fraged în interior, crocant pe exerior, completat de un sos cremos, face acest muschiuleț de porc un deliciu! 

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 500 g mușchi de porc 
  • 150 g smântână
  • 4 linguri parmezan ras
  • 4 linguri ulei de măsline
  • cimbru și rozmarin (câte 1/2 linguriță din fiecare)
  • sare, piper
Se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins, până se încinge uleiul, se presară din belșug cimbru și rozmarin peste muschi pe toate părțile.


Se pune în tigaia încinsă și se lasă câte 5 minute pe fiecare parte, adaugând sare și piper de fiecare dată când se întoarce. În total, se lasa 15 minute. În felul acesta va fi foarte suculent în interior.
În acest timp, se amestecă într-un bol smântâna și parmezanul.


Se scoate muschiulețul din tigaie, și se taie felii a câte 1.5 cm grosime. 


Se așeaza feliile într-o tavă termorezistentă,


Se toarnă sosul de parmezan deasupra, 


Si se dă la cuptorul preîncălzit la 210 g C pentru aproximativ 40 de minute. 


Așa arată când e gata:


Sosul format din smântână și parmezan e un deliciu. 


Se aranjeaza feliile de carne pe un platou, se toarnă sosul deasupra și se serveste alături de o garnitură de legume sau cartofi.


Spor la gătit și poftă la servit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu