21 iunie 2012

Ochiuri cu spanac la cuptor



Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de unt
  • 4 linguri de smântână nefermentată
  • 2 linguri de brânză telemea rasă
  • 100 g spanac
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • sare, piper
Se opareste spanacul în apă clocotită, sau într-un steamer. Eu l-am lăsat 6 minute în steamer.


Se iau 2 boluri ramekin și în fiecare se pune pe rand: câte o jumătate de linguriță de unt, două linguri de smântână,


...jumătate din cantitatea de spanac opărit și scurs de apă.


Se sparge oul deasupra, se asezonează cu sare și piper.


Se amestecă brânza telemea rasă cu patrunjel și se pune câte o lingură de amestec în fiecare vas, în jurul gălbenușului.


Se dau vasele la cuptorul preîncălzit la 200 g C pentru aproximativ 10-15 minute, în funcție de cât de moi le dorește fiecare. Mie îmi place albușul tare, galbenușul moale și brânza topită deasupra :-).
Se servesc calde.

Să aveți poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu