29 iunie 2012

Sufleu de orez


O rețetă care poate fi atât masa de la ora 18 pentru cei mici, cât și un desert pentru cei mari.

Ingrediente pentru o porție:

  • 3 linguri de orez
  • 2 linguri de gem (eu am folosit de căpșuni, yammy)
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 5 g unt
  • un praf de scorțișoară
  • 1/2 plic zahăr vanilat
- Se pune laptele la fiert, când începe să fiarbă, se adaugă orezul spălat. Se lasă să fiarbă la foc mic pana cand orezul este moale. La final se adaugă 1/4 zahar vanilat, și se stinge focul.
- Se freacă gemul cu zahărul vanilat care a rămas. 
- Se bate albușul spumă.

Se unge o formă pentru copt cu unt și se pune jumătate din cantitatea de orez cu lapte,



..urmat de un strat de gem,


...urmat de un strat de albuș bătut,



...urmat de cealaltă jumătate de orez cu lapte.



 Deasupra se unge cu puțin gălbenuș de ou și se dă la cuptor la foc mediu timp de 20-30 minute.



Se presară scorțișoară deasupra și se servește fierbinte sau rece.


Poftă bună copilași!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu